woensdag 19 mei 2010

Koppeling met AD en Live@Edu

Blijft toch een lastig karweitje: koppelen van je Microsoft’s Active Directory aan Live@Edu. Goed beschouwd zijn er drie oplossingen:

  1. Import in Live@Edu via een csv-bestand. Voordeel: geen kosten en eenvoudig te realiseren. Nadeel: veel handwerk als een nieuwe leerling op de school binnenkomt en/of verlaat.
  2. Implementatie van UMRA; de koppeltool van Tools4Ever. Voordelen: geen aparte server voor UMRA nodig, geen extra licentiekosten behalve voor UMRA zelf. Nadeel: prijzig en onderhoudskosten per jaar.
  3. Implementatie met FIM; de managementserver van Microsoft. Voordelen: standaardpakket waar je ook andere koppelingen mee kunt maken, sluit goed aan bij Live@Edu oplossing. Nadelen: aparte server en licenties voor nodig (FIM, MSSQL-server, etc.), lastig als je niet bekend bent met FIM.

Zo bezien lijkt optie 1 het goedkoopste. De vraag is echter of deze optie wel een echte optie is, want dit kost wel veel geld als je kijkt naar tijdsinvestering voor bijvoorbeeld systeembeheer. Kortom, we zijn er nog niet uit. Wie heeft hier een mening over?

Geen opmerkingen: