vrijdag 18 juni 2010

Ook N@School heeft nu Live@Edu integratie…

De elektronische leeromgevingen, N@tschool! en Live@edu, worden vanaf nu met elkaar verbonden. Door deze integratie kunnen ruim 800.000 studenten, leerlingen en hun docenten handiger gebruik maken van de functies van de onderwijsondersteunde systemen. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld door één keer in te loggen online samenwerken aan opdrachten en deze direct vanuit hun persoonlijke Hotmail inleveren in het N@tschool e-leerplatform. Docenten kunnen het werk van de leerlingen vervolgens eenvoudig raadplegen en nakijken, thuis of op school.

Wiel van den Berg van Three Ships, het bedrijf achter N@tschool!, licht toe: “Waar een leerling of docent vaak op meerdere plaatsen mail ontvingen en een agenda bij moesten houden gaat het nu in één keer. Voor docenten is het tevens een uitkomst dat zij binnen de werkomgeving waar zij de leerlingen begeleiden nu ook al de bekende communicatiemogelijkheden van Microsoft kunnen inzetten om direct met ze in contact te komen.” Het systeem N@tschool! is sterk in het ondersteunen van logistiek in het onderwijs en specifieke leerprocessen. Met het gratis online leerplatform, Live@edu, van Microsoft kunnen leerlingen en studenten onderling en met hun docenten eenvoudig online communiceren en bestanden uitwisselen. De systemen vullen elkaar dus aan. Leerlingen maken vaak privé al gebruik van Microsoft producten, zoals Live Hotmail, SkyDrive en MSN messenger. Zij kunnen hun account eenvoudig samenvoegen met de elektronische leeromgeving N@tschool!. Dit e-leerplatform van het Nederlandse bedrijf Three Ships wordt onder meer gebruikt op middelbare scholen, MBO-opleidingen, hogescholen en binnen het bedrijfsleven.

De integratie van N@tschool! en Live@edu is op 18 juni 2010 gepresenteerd op  de gebruikersdag van de N@tschool! gebruikersvereniging. Op die dag - voor praktijkmensen uit de onderwijswereld - is de werking van de op cloudtechnologie gebaseerde systemen ook live gedemonstreerd. “In de praktijk zie je het voordeel van de integratie van de systemen direct terug. Achter de schermen hebben wij samen met Three Ships hard aan deze integratie gewerkt, zodat leerlingen, studenten en docenten er zonder gedoe direct profijt van hebben,’ aldus Michael Kleine van Microsoft. “Wij vinden het belangrijk dat leerlingen in hun studietijd leren werken met goede elektronische onderwijsmiddelen, zodat zij zo goed mogelijk zijn voorbereid op hun toekomst.”

Geen opmerkingen: