vrijdag 16 december 2011

Skydrive vs Dropbox op je iPhone

Onlangs kwam Microsoft eindelijk met zijn Skydrive-App voor iOS uit. Dropbox is al veel langer aanwezig op dit platform en het is interessant wat de grote verschillen zijn tussen deze twee Apps. Beide maken gebruik van hun eigen cloud oplossing. Daarbij heb je bij Dropbox standaard 2 Gb en bij Skydrive 25 Gb. Vooral dat laatste kan een reden zijn om nog eens goed Microsoft in de gaten te houden v.w.b. de ontwikkelingen op het mobiele platform.

Voordeel van de Skydrive App t.o.v. die van Dropbox: je kunt rechten geven aan de link, zodat het originele document te bewerken is door de ontvanger.

Helaas is er nog geen HD (iPad) versie van de App. Bovendien kun je alleen linken verzenden; openen van een document is (nog?) niet mogelijk (trouwens, de DropBox. De vraag is dan wat je er precies mee kunt, dan behalve ‘kijken’. Toch zijn er Apps die dat wél kunnen, het zij met een omweg. Bijvoorbeeld SMEStorage. Bijgaand een schermafdruk. Nog een tip: SMEStorage is te downloaden met educatieve – gratis – licentie voor 2 clouds (die van SMEStorage + nog een storage provider; denk aan DropBox, Live, Box.net, etc.).

smestorage

Geen opmerkingen: