dinsdag 31 januari 2012

CoFa project (2)

cofa-002Afgelopen maandag, 30 januari 2012 is de aftrap geweest van het tablet project. Aan de 12 aanwezige docenten werden 6 iPads uitgedeeld, helaas hadden we de Asus Transformer Prime nog niet binnen. Hopelijk komen die deze week nog binnen. Tijdens de uitpakparty heb ik daarom groepjes van 2 gemaakt (van elke school 1) en deze de eerste ervaringen laten opschrijven.

De periode van evaluatie is dus echt begonnen. Deze duurt, zoals gezegd, 2 maanden. Daarna besluit de projectgroep welke tablet er aangeschaft gaat worden voor het onderwijskundig personeel.

Het opstarten maandag van de nieuwe iPads ging eigenlijk probleemloos. Ik had wel van te voren gevraagd of de deelnemers hun inloggegevens van hun iTunes account wilden meenemen. Ook heb ik ter plekke het wachtwoord van het draadloze – zakelijke – netwerk op het bord geschreven zodat internet het in ieder geval deed op de tablet.

Tevens hebben we als groep besproken hoe we de evaluaties gaan bijhouden in de online omgeving: http://tabtest.pbworks.com. PBWorks is gewoon ideaal hiervoor; eenvoudig, makkelijk te wijzigen. Heb wel gemerkt dat editen niet mogelijk is op de iPad… ;-(.

Geen opmerkingen: