donderdag 6 september 2012

Beheer van iPads met Configurator en MDM - 2

In het vervolg op deel 1 van deze zoektocht (‘hoe installeer ik x-aantal iPads in 1x tegelijk en beheer ze op afstand’), dit keer een beschrijving wat wij hebben gekocht en geïnstalleerd om met bovenstaande programma’s (Configurator en MDM) te gaan werken t.b.v. uitrol van iPads op onze school.

Benodigdheden:

  • Een Mac Mini, 2.3 Ghz met 500 GB
  • Configurator

Voor het snel installeren van iPads Out of the Box is Configurator een ideaal programma. configurator1Je geeft de naam op van de serie die je wilt installeren en kies voor Beheer. Dat maakt het eenvoudiger om achteraf apps toe te voegen. Vervolgens kies je het profiel dat je wilt gaan gebruiken. Hier kun je vast dingen aangeven zoals het WiFi netwerk wat gebruikt moet worden (en wachtwoord) en of de gebruiker bijvoorbeeld Facetime mag gebruiken. Bij het kopje Apps voeg je de (gratis) apps toe die je op deze iPads wilt installeren. Let op, deze optie werkt alleen nog met gratis apps. Het zgn. VPP plan (Volume Purchase Plan) is nog niet beschikbaar in Nederland.  configurator2

Het installeren gebeurd vanaf de Mac Mini met behulp van een USB Hub (13 poorten). Installatie van 1 iPad duurde 8 minuten. We hebben er ook 5 iPads aangehangen en dat duurde 9 minuten in totaal.

Bekijk ook nog eens het tweede filmpje van Randy Saeks wat hij maakte over Configurator. Dat geeft al een hele goede indruk wat wel en niet mogelijk is met Configurator.

Supervising Devices with Apple Configurator from Randy Saeks on Vimeo.

1 opmerking:

Henk Heurter zei

Dag Harry,

Mooie beschrijving! Ik las gisteren op het blog van Fons vd Berg dat volume purchasing ook naar Europa komt. Dan kun je via Configurator ook betaalde apps gaan beheren.
http://www.helikon.nl/blog/2012/09/06/volume-purchase-programma-van-start-in-europa/
Nu nog wachten tot Nederland aan de beurt is...

Groet, Henk