dinsdag 6 november 2012

Tablet TestLab op I & I conferentie 22 november

imageEr is tijdens de komende I & I conferentie op 22 november een speciaal tablet lab: hier worden diverse workshops gehouden mét en rond tablets. Ook voor allerlei – didactische én technische vragen – kunt u bij mij terecht! Hieronder het speciale persbericht over deze unieke conferentie:

22 november aanstaande vindt de jaarlijkse i&i conferentie plaats.
In deze nieuwsbrief willen we u graag wat specifieker informeren over de inhoud van de die dag.
De 22e editie draait om kiezen en delen. In het programma komt dit dan ook duidelijk terug.
Keuzes maken en keuzes beïnvloeden op verschillende niveaus.
Dit jaar zijn er vele hands-on workshops, presentaties, aanschuifsessies en keynotes.

Keynotes
Marijke Kral is Lector ‘leren met ict’ bij de faculteit educatie van de HAN. Zij verzorgt de keynote in het iXperium Change lab. Het lectoraat beoogt met behulp van praktijkgericht onderzoek bij te dragen aan onderwijsontwikkeling met ict in het werkveld (po, vo en mbo) en zittende en aankomend leraren én hun opleiders toe te rusten voor een effectieve en zinvolle integratie van ict in hun onderwijs. De focus ligt daarbij op ict als middel om te leren en op ict als doel: het opleiden van ict- en mediageletterde jongeren en werknemers.

De tweede keynote wordt verzorg door Daniel Lechner. Daniel kan niet programmeren en gaat daarom tijdens zijn keynote vertellen waarom hij vindt dat alle leerlingen dit anno 2012 wél zouden moeten kunnen als ze van school afkomen. Daniel is een pedagoog met passie voor media. Hij adviseert onder meer educatieve organisaties en instellingen over de inzet van nieuwe en sociale media. Hij is hoofdauteur van het online boek Mediawijsheid Pro, dat dieper ingaat op wat de medialisering van de samenleving betekent voor opvoeding, onderwijs én onze levens.

Nieuwe locatie
Dit jaar zijn we te gast bij de ICA, de Informatica en Communicatie Academie op de HAN campus in Arnhem. De conferentie duurt, in tegenstelling tot vorige edities, één dag. In het voorjaar volgt echter weer een dag.

Nieuwe formule
Een congres met als afsluiting een diner dat tot nadenken stemt: Het diner pensant.

Nieuwe werkvormen
De aanschuifsessie, het luistermoment, de masterclass, de workshop, een TabLab en het prachtige FabLab.

Diner pensant
Na zo’n dag kiezen en delen ben je als druk mens toe aan reflectie. De één neemt een borrel, de ander een kopje thee. De een wil rust, de ander wil praten. i&i organiseert dit moment van reflectie ter afsluiting van de conferentie.

U kunt na workshops en keynotes zo doorlopen naar de mooi aangeklede aula. Daar wacht u een heerlijk winters buffet dat wij omlijsten met twee jonge sprekers, Edzo Botjes en Robert van Hoesel. Edzo heeft nooit afgeleerd om te vragen ‘Waarom?’. Hij zal u uitdagen met scherpe vragen en observaties. Robert is 19 en ondernemer. Hij stond aan de wieg van *bliep. *bliep is een telecomprovider die gerund wordt door jongeren. Hij weet alles van hoe je de aandacht van jongeren kunt vangen. Hij heeft het onderwijs verruild voor het opdoen van ervaring in de praktijk.
Kortom, het belooft wederom een leerzame en inspirerende dag te worden waarbij u collega’s ontmoet en informatie kan verkrijgen bij de aanwezige marktpartijen.

Heeft u zich nog niet ingeschreven? Doet dit dan alsnog via ieniconferentie.nl.
De i&i conferentie wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsoren:
Wentzo Wireless, Digital Playground, Xantes en Switch Automatisering

Geen opmerkingen: