maandag 31 maart 2014

Nieuw project: Reisgids Digitaal Leermateriaal

Sommige projecten zijn té leuk om niet aan mee te doen, daarom ben ik ook in het nieuwe project van Louis Hilgers gestapt: de Reisgids Digitaal Leermateriaal. Bovendien werken in de grote project mensen mee die hun sporen binnen ict en onderwijs al ruimschoots hebben verdiend.

Na het grote succes van het crowdsource-project BoekTweePuntNul zijn we onlangs gestart met een nieuw project:
de Reisgids Digitaal Leermateriaal (voor het hele Nederlandse taalgebied), een ambitieus project, waarmee we leerkrachten/docenten helpen op hun zoektocht naar digitaal leermateriaal.
Onderweg reiken we allerlei werkvormen aan en een overzicht van mogelijke tools (van gemakkelijk tot zeer geavanceerd) om zelf digitaal leermateriaal te maken.
Dit alles wordt doorspekt met rolmodellen, die op een enthousiaste, vernieuwende en inspirerende wijze ICT in hun dagelijkse lespraktijk inzetten.
Het wordt een hybride / crossmediale publicatie voor Nederland, Vlaanderen, Curaçao, Aruba, Caribisch Nederland en Suriname.

Ook jij kunt meehelpen met dit unieke project … we zoeken input voor vier onderdelen. Elk onderdeel heeft een eigen reisleider … dus check in en … reis mee! Download het format en stuur het ingevuld terug.
Voor de reisdoelen van deze reisgids staan de volgende reisleiders tot uw dienst:
Erik Meester (bronnen), Amy Franken (werkvormen), Majorie Weistra (tools) en Jenny Schings (rolmodellen). Zij zullen met alle plezier uw input begeleiden.

Geen opmerkingen: