zondag 19 mei 2013

HP Elitepad - toptablet voor zakelijk gebruik

Dank zij de firma Bechtle test ik twee weken de Elitepad uit, een tablet van HP bedoeld voor de zakelijke markt. En dat is ook te merken. De hele afwerking van het apparaat is heel goed verzorgd; deze tablet ligt behoorlijk stevig in je handen. Ook de specs zijn heel behoorlijk: http://www8.hp.com/nl/nl/ad/elitepad/specs.html. Het OS is Windows 8 en het werkt erg soepel; 1 x inloggen met je LiveID en al je toepassingen worden op de achtergrond geconfigureerd. Je mail, contacpersonen, foto's (via Flickr, als dit in je Live-account is geactiveerd), maar ook Facebook; alles staat na een paar minuten klaar om gebruikt te worden.

Een mooie hardware uitbreiding is de Expension Jacket, een hoes om de tablet heen die ook nog
eens voorzien is van een SD-cardreader, HDMI, twee USB aansluitingen en een aansluiting voor het docking station. Dit docking station heeft ook nog eens 4 usb 2.0 aansluitingen, VGA, HDMI en Ethernet.

HP richt zich op de zakelijke markt met deze tablet; voor het onderwijs is de tablet waarschijnlijk te duur en ik vind hem ook te zwaar. Maar voor zakelijk gebruik en privĂ© thuis is het een prima keuze, zeker als je gewend bent met Windows 8 te werken.

Geen opmerkingen: