dinsdag 6 januari 2015

Toch maar laptops

We hebben als school al enkele jaren ervaring met tablets in diverse soorten en maten. Toch hebben we in september 2014 voor de brugklassen gekozen voor laptops. Simpelweg omdat hier ‘productie’ op gemaakt kan worden. Laptops hebben tegenwoordig een goede batterij en een volledig toetsenbord. Bovendien kan er alles op ge├»nstalleerd worden. De laptops worden geleverd door een externe partij die ook de klachten verwerkt. Eerst komen de leerlingen met hun vragen naar de ict-balie voor eerste-lijns hulp.

De ict-balie wordt bemand met twee ict-stagiaires van de plaatselijke MBO opleiding. Deze bekijken de laptop en eventueel wordt een image teruggezet. Moet de laptop opgestuurd worden, dan wordt defecte laptop aangemeld op een extern ticketsysteem van de leverancier. Direct daarna verschijnt er een UPS label en de laptop wordt ter verzending aangeboden. De leerling ontvangt zolang een leenexemplaar.

Tot nu toe zijn we zeer tevreden; de meeste klachten komen van laptops die niet door de externe partij geleverd zijn. We zijn nu aan het kijken of we deze constructie ook kunnen gebruiken voor medewerkers.

1 opmerking:

Boyd zei

Heel goed idee dit, laptops zijn ook sneller met typen!